• Nederlands

Audits

Onze projectmanagers verrichten inspecties en audits bij levensmiddelenbedrijven in zowel binnen- als buitenland. Zij zijn gedreven in hun vak en beschikken over ruime ervaring, kennis en kunde en weten exact hoe zij een inspectie, interne, supplier- of certificeringsaudit moeten aanpakken. Dit beperkt risico’s en verkleint de risico’s op onregelmatigheden tijdens certificeringsaudits, klantbezoeken en NVWA audits.

Normen & Eisen

Wij weten exact wat van er verwacht wordt. Zo zijn wij op de hoogte van wat de NVWA, GFSI norm of (internationale) partijen als Albert Heijn, Tesco en KFC eisen. Daardoor kunnen wij bepalen waar je proces aan de eisen voldoet en waar een aanpassing noodzakelijk is. Hierdoor kan je grote stappen maken. Lees enkele tips voor het uitvoeren van een audit.

Soorten audits

We hebben de kennis en kunde in huis om verschillende soorten audits voor je uit te voeren.

Interne audits

In onder meer de BRC, IFS en FSSC 22000 en HACCP eisen wordt gesteld dat de verplichte interne audit door een onafhankelijke partij moet worden verricht. Onze auditoren zijn volledig onafhankelijk en op de hoogte van de voedselveiligheidsschema’s. Zij kijken met andere ogen naar jouw bedrijf waardoor zij aandacht hebben voor de zwakkere processchakels en risico’s in kaart worden gebracht.
Wanneer je te maken hebt met onaangekondigde audits vanuit de Certificerende Instelling, dan kunnen wij de interne audit hierop aanpassen in de vorm van een onaangekondigde – test – audit. Dit doen wij door middel van een mystery guest.

Leveranciersaudits

Jij en jouw klanten willen zeker zijn van de kwaliteit en voedselveiligheid van de producten die in het voortraject worden geproduceerd. Daarom houden wij ook leveranciersaudits in binnen- en buitenland. Deze audits geven een compleet beeld van de prestaties van je leveranciers. Het geeft niet alleen een beeld van eventuele tekortkomingen en mogelijke risico’s, maar ook van de sterke punten en verbeteracties van je leverancier.

Certificeringsaudits

Onze medewerkers hebben de ervaring en de opleidingsachtergrond om certificeringsaudits zoals BRC, IFS en FSSC 22000 te begeleiden. Door kennis van de betreffende norm kunnen zij de specifieke vragen van de auditor vertalen naar een voor jou begrijpelijke instructie. Onze medewerkers vertegenwoordigen de belangen van jouw organisatie en kunnen de auditor begeleiden gedurende de audit. Maar ook naderhand helpen wij je graag met onze nazorg.

Mystery guest

Je kan er ook voor kiezen om jouw organisatie te laten auditen door het inzetten van een mystery guest. Deze mystery guest zal op een niet afgesproken en onverwacht moment, in samenspraak met opdrachtgever, jouw organisatie controleren. Onze auditoren zijn volledig op de hoogte van de voedselveiligheidsschema’s en beoordelen de situatie in jouw bedrijf. Deze audit geeft je inzicht in de huidige situatie en eventuele verbeterpunten van jouw organisatie.

Neem contact op

Benieuwd wat ons team van Adviseurs voor je kunnen betekenen qua audits? Neem dan contact met ons op.

 

audits Quality Assurance boxarrow-up

Meer informatie

Ben je benieuwd wat onze auditoren en inspecteurs voor je audits kunnen betekenen? Neem dan nu contact op via het formulier.

Neem contact op Bekijk alle projecten
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten