• Nederlands

ASC

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council. Deze onafhankelijke non-profit organisatie heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu wereldwijd te verlagen. Zij probeert de aquacultuur te transformeren naar milieu duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid door het gebruik van marktmechanismen die waarde creëren in de gehele keten.

Om in aanmerking te komen voor het ASC-keurmerk dienen kwekers aan onder andere de volgende regels te voldoen:

  • Minder antibioticagebruik
  • Duurzamer visvoer (minder vismeel, meer plantaardig voer)
  • Betere arbeidsomstandigheden voor het personeel

De criteria zijn opgesteld door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Initiatief Duurzame Handel, viskwekers en wetenschappers. Een auditor zal beslissen of een bedrijf voldoet aan de regels en het keurmerk krijgt toegekend. Consumenten die producten met het ASC-logo kopen weten dat er gelet is op milieu en sociale integriteit tijdens het proces. Het ASC-keurmerk is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk, maar is alleen bedoeld voor kweekvis, zoals tilapia en pangasius.  Naast de ASC farm standaard kunnen productie locaties ook Chain of Custody (CoC) gecertificeerd worden. CoC-certificering is vereist bij elke stap in de supply chain voor elk product met het ASC-logo. Meer informatie: www.asc-aqua.org.

Implementatie

ASC implementeren? Wij kunnen je ondersteunen bij het implementeren van de voor jou van toepassing zijnde normelementen van ASC, zoals de eisen voor traceerbaarheid en vierkantsvergelijking. Neem contact met ons op.

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten