• Nederlands

Beschermde Oorsprongsbenaming

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) is een Europees keurmerk voor producten die geproduceerd, verwerkt en bereid worden binnen een bepaald geografisch gebied volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze. Bijvoorbeeld kaas gemaakt in bepaald gebied met melk van een lokaal dier dat in dit specifieke gebied gehouden wordt. Door middel van het keurmerk worden consumenten geïnformeerd over de oorsprong van het product.  

De eisen staan vermeld in de Europese wetgeving (Verordening (EU) nr. 1151/2012 en Verordening (EU) nr. 1308/2013). Een producent kan een verzoek indienen waarna een adviescommissie, het ministerie van Economische zaken en de Europese Commissie controleert of het product voldoet aan de Europese wetgeving. De NVWA houdt toezicht op de juiste uitvoering van de wet.

Vooral Franse en Italiaanse producten hebben de Beschermde Oorsprongsbenaming, zoals kazen en vleesproducten. In Nederland zijn zes soorten kazen en een aardappelras voorzien van een BOB-logo. Meer informatie: www.eu-streekproducten.nl

Beschermde Oorsprongsbenaming implementeren? Wij kunnen je ondersteunen bij de aanvraag van een Beschermde Oorsprongsbenaming. Neem contact met ons op.

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten