• nl

BRC Food Safety

De BRC Global standard voor Food Safety is een GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende standaard. Deze is in 1998 ontwikkeld door Engelse retailers. Inmiddels is de opvolger van BRC 7 per augustus 2018 van kracht. De standaard versie 8 wordt wereldwijd geïmplementeerd. BRC zorgt voor het beheer van de productveiligheid, integriteit, legaliteit en kwaliteit. De operationele controles voor deze criteria in de productie-, verwerkings- en verpakkingsindustrie van voedingstoffen zijn in de standaard opgenomen. Middels de invulling van de criteria voldoet een bedrijf aan de nieuwste eisen van de klant en de wetgeving.  

De standaard is verdeeld in zeven hoofdstukken:

  • Senior management inzet en continue verbetering
  • Voedselveiligheidssysteem (HACCP)
  • Voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem
  • Locatie standaarden
  • Productbeheer
  • Procesbeheer
  • Personeel

Het is mogelijk om aanvullende vrijwillige modules toe te voegen aan de standaard, zoals Verhandelde Producten, Management van voedingsmaterialen voor diervoeding en GlobalG.A.P. Chain of Custody. De standaard kan gebruikt worden door elk voedselverwerkend bedrijf waar voedsel wordt verhandeld, geproduceerd of verpakt. BRC Food Safety is ontwikkeld ter bescherming van de consument. Naast het verbeteren van productveiligheid helpt de standaard ook om afval, klachten, recalls en geweigerde producten te verminderen.

Versie 8

BRC Global Standard for Food Safety versie 8 is augustus 2018 gepubliceerd. Vanaf 1 februari 2019 zal tegen deze nieuwe norm ge-audit worden. Meer informatie over BRC Food Safety kan je vinden op www.brcglobalstandards.com.

Wil je de BRC Food Safety norm implementeren? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om je te informeren.

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten