• Nederlands

Demeter

Demeter is het keurmerk voor biologisch-dynamische landbouw. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met dierenwelzijn, milieu en eerlijke handel. Boeren en verwerkers mogen het keurmerk voeren als ze voldoen aan de normen voor biologische landbouw (keurmerk Biologisch) en daarnaast ook voldoen aan de Demeter normen en richtlijnen. Na een de controle krijgen zij het Demeter certificaat en mogen zij het keurmerk op hun producten voeren. Het keurmerk is te vinden op onder andere eieren, zuivelproducten, aardappelen, groenten, fruit en vlees.

In Nederland en Vlaanderen is Stichting Demeter houder van het keurmerk. De normen zijn opgesteld op basis van wereldwijd geldende Demeter Standards van Demeter International. Een onafhankelijke partij bepaalt aan de hand van controles of een certificaat wordt toegekend. Meer informatie over Stichting Demeter is te vinden op: www.stichtingdemeter.nl

Demeter implementeren? Wij kunnen je ondersteunen bij het implementeren van de voor jou van toepassing zijnde normelementen van Demeter, zoals de eisen voor traceerbaarheid en vierkantsvergelijking. Neem contact met ons op.

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten