• nl

HACCP

Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) is een gestructureerde methode om alle relevante gevaren in diervoeders en voedingsmiddelen te elimineren, te voorkomen of tot een aanvaardbaar niveau te reduceren. HACCP sluit aan bij de Europese en internationale wet- en regelgeving.

In Nederland is het HACCP certificatieschema ontwikkeld ‘Eisen voor een op HACCP gebaseerd voedselveiligheids- systeem’. Het HACCP certificatieschema beschrijft wat de vereisten zijn om te voldoen aan de eisen voor een op HACCP gebaseerd voedselveiligheids- systeem. Stichting SCV heeft in juli 2017 besloten om het certificatieschema uit te faseren. De afgelopen jaren is het aantal HACCP certificaten sterk gedaald. De beslissing is genomen in de wetenschap dat er in de markt voldoende alternatieven voor het HACCP-schema voorhanden zijn, zoals FSSC 22000BRC en IFS.

Certificaten

Het certificatieschema zal in drie jaar worden uitgefaseerd, beginnend op 1 januari 2018 en eindigend op 1 januari 2021. Certificaten die vanaf 1 januari 2018 worden uitgegeven, dienen een afloopdatum van 1 januari 2021 te krijgen. Vanaf 1 januari 2020 mogen er geen nieuwe certificaten meer worden uitgegeven. Certificaten die op 1 januari 2021 nog niet zijn verlopen, beëindigd, geschorst of ingetrokken, verliezen per deze datum hun geldigheid.

Meer informatie kan je vinden op www.foodsafetymanagement.info.

Neem contact op

Wil je meer weten over de ontwikkelingen op het gebied van HACCP of wat voor jou het beste alternatief gaat zijn? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om je te informeren.

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten