• nl

Keten Duurzaam Varkensvlees

Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse varkensboeren, slachterijen, vleeswarenproducenten, grossiers, slagers, retailbedrijven en cateraars. Milieu en dierenwelzijn zijn belangrijke speerpunten van de stichting om duurzaamheid te garanderen.  

Alle aangesloten boeren werken volgens de criteria van KDV. Deze criteria kennen eisen op het gebied van energie, milieu, communicatie en kanalisatie van het varkensvlees. Doordat de gehele keten zich aan deze criteria dient te houden, is de gehele keten in beeld bij de stichting en is ieder product traceerbaar.

Alle schakels in de keten dienen gecertificeerd te worden door een onafhankelijke certificerende instelling voordat zij het logo mogen gebruiken. Daarnaast controleert Stichting KDV zelf jaarlijks of boeren nog aan de criteria voldoen. Producten zijn te herkennen aan het Duurzaam Varkensvlees logo. Meer informatie: www.duurzaamvarkensvlees.nl

Keten Duurzaam Varkensvlees implementeren? Wij kunnen je ondersteunen bij het implementeren van de voor jou van toepassing zijnde normelementen van Keten Duurzaam Varkensvlees, zoals de eisen voor kanalisatie van het vlees Neem contact met ons op.

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten