• nl

Kosher

Het woord Kosher houdt in dat het voedsel en de ingrediënten, die bij de bereiding zijn gebruikt, voldoen aan de kasjroet en dus zijn goedgekeurd voor consumptie door Joodse mensen. Kasjroet is het systeem van spijswetten in het Jodendom. Producten die bereid zijn volgens deze spijswetten en daarop gecontroleerd worden door rabbijnen krijgen het Kosher certificaat.  

Er bestaat (nog) geen Kosher-keurmerk, maar wel een Kosher-certificaat. Om een dergelijk certificaat te behalen moeten producten een certificeringstraject doorlopen waarvoor onder andere een Rabbi de producten en het proces komt controleren. Het Opperrabbinaat voor Nederland is de kosjercertificeerder in Nederland. Producenten met het Kosher certificaat kunnen hun producten herkenbaar maken met het ORT-stempel: Onder Rabbinaal Toezicht. Consumenten kunnen er dan op vertrouwen dat het product voldoet aan Joodse maatstaven en geoorloofd is voor Joodse mensen. Meer informatie: www.kosherholland.nl

Kosher implementeren? Wij kunnen je ondersteunen bij het implementeren van de voor jou van toepassing zijnde normelementen van Kosher, zoals de eisen voor traceerbaarheid en vierkantsvergelijking. Neem contact met ons op.

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten