• nl

Label Rouge

Label Rouge (1960) is een Frans productiemethode volgens strikte voorschriften, die rekening houdt met het welzijn van het pluimvee en het milieu. De productiemethode borgt het welzijn van de dieren, de eerbied voor het milieu en de smaakkwaliteit. De criteria verschillen per product en gelden voor de gehele keten; alle product-stappen worden dus gecontroleerd.

Het Label Rouge keurmerk is ontwikkeld door pluimveehouders die de traditionele vorm van landbouw wilden handhaven en die een kwaliteitsgarantie wilden voor de consument. Het keurmerk garandeert dat een product van een betere kwaliteit is ten opzichte van een vergelijkbaar conventioneel product. Het keurmerk wordt door de Franse overheid, via het INAO en op advies van het ODG, toegekend.

Ook eieren kunnen aan het Label Rouge keurmerk voldoen en inmiddels staat het Label Rouge keurmerk ook op rundvlees- en varkensvleesproducten. Meer informatie over Label Rouge: www.volaillelabelrouge.com

Label Rouge implementeren? Wij kunnen je ondersteunen bij het implementeren van de voor jou van toepassing zijnde normelementen van Label Rouge, zoals de eisen met betrekking tot dierenwelzijn. Neem contact met ons op.

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten