• nl

Max Havelaar

Het Fairtrade keurmerk, in Nederland ook bekend als het Max Havelaar keurmerk, garandeert dat producten voldoen aan de normen voor eerlijke handel. Max Havelaar helpt kleine producenten in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen. De boeren en telers hebben een eerlijk loon gekregen, en met hun rechten en gezondheid is goed omgegaan.  

Veelal wordt gedacht dat Max Havelaar een merk is en zelf producten zoals koffie produceert en op de markt brengt. Dit is niet het geval. Stichting Max Havelaar is in Nederland eigenaar van het Fairtrade keurmerk. Zij geeft het keurmerk uit aan bedrijven in eigen land en controleert of deze bedrijven zich aan de voorwaarden houden. In meer dan 26 landen zijn zusterorganisaties van Stichting Max Havelaar opgericht.

De internationale standaarden worden ontwikkeld door de organisatie Fairtrade International (FI). De standaarden worden door alle nationale keurmerkorganisaties, zoals Stichting Max Havelaar, nageleefd. De controles worden uitgevoerd door FLO-Cert. Dit onafhankelijke controleorgaan voert controles uit bij alle schakels in de keten om na te gaan of de handelsvoorwaarden worden nageleefd. Meer informatie : www.maxhavelaar.nl

Faitrade implementeren? Wij kunnen je ondersteunen bij het implementeren van de voor jou van toepassing zijnde normelementen van Fairtrade, zoals de eisen voor productie- en arbeidsvoorwaarden. Neem contact met ons op.

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten