• nl

Rondeel

Rondeel is een uniek huisvestingsconcept voor leghennen waarbij rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoeften van de leghennen, pluimveehouder en het milieu. Voor de kippen betekent dit dat ze de mogelijkheid krijgen om te scharrelen, een ei te leggen, te slapen en sociaal samen te zijn. Door middel van nieuwe vormen van leghennenhouderij wordt geprobeerd een duurzame toekomst te creëren voor legpluimveehouderijen.  

Rondeel is opgezet naar het concept Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO) en kent onderwerpen als dierenwelzijn, milieu, landschappelijke inpasbaarheid, inkomen voor de pluimveehouder en voedselveiligheid. Daarnaast probeert Rondeel al zijn in- en output te benutten om de milieu impact te verkleinen.

Rondeel is een handelslogo (stempel) en geen keurmerk. Wettelijk gezien is een Rondeelei een scharrelei. De Nederlandse Dierenbescherming stelt echter dat de eieren qua dierenwelzijn gelijk zijn aan biologische eieren en beloont dit met het Beter Leven 3 sterren keurmerk. Daarnaast dragen Rondeeleieren het Milieukeur keurmerk wat staat voor minder energieverbruik, minder milieubelasting en goed dierenwelzijn. Deze keurmerken worden onafhankelijk gecontroleerd. Meer informatie: www.rondeeleieren.nl

Rondeel implementeren? Wij kunnen je ondersteunen bij het implementeren van de voor jou van toepassing zijnde normelementen van Rondeel, zoals de eisen voor dierwelzijn en milieu. Neem contact met ons op.

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten