• nl

UTZ

UTZ heeft als doel om een betere en duurzamere wereld te creëren, waarbij duurzame landbouw de norm is. Dit houdt in dat boeren goede agrarische toepassingen handhaven en hun boerderijen met winst beheren met respect voor mensen en de planeet. Dit betekent ook dat de industrie investeert in duurzame productie en dit beloont. Op deze manier kunnen consumenten de producten die ze kopen vertrouwen.  

De UTZ standaard bevat richtlijnen voor eerlijkheid en transparantie. Boeren moeten voldoen aan een ‘Code of Conduct’ en aan de ‘Chain of Custody’. De Code of Conduct omvat regels voor het groei- en oogstproces, zoals regels voor goede landbouwmethodes, werkomstandigheden en zorg voor de natuur. De Chain of Custody dekt producten vanaf dat ze de boerderij verlaten totdat ze in de supermarkt staan, zodat het hoogste niveau van transparantie gehaald wordt door de gehele keten.

Onafhankelijke auditoren controleren of boeren en opvolgende verwerkers zich aan de regels houden en of men het UTZ keurmerk mag dragen. Het keurmerk staat op koffie, thee, cacao en hazelnoten die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Boeren die bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en goede werkomstandigheden garanderen voor hun arbeiders komen in aanmerking voor dit keurmerk. Meer informatie: www.utzcertified.org

UTZ implementeren? Wij kunnen je ondersteunen bij het implementeren van de voor jou van toepassing zijnde normelementen van UTZ, zoals de eisen voor duurzaamheid, vierkantsvergelijking en arbeidsvoorwaarden. Neem contact met ons op.

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten