• Nederlands

Een sparringspartner nodig voor de Quality Assurance afdeling?

Een goede Quality Assurance is heel belangrijk voor de organisatie. Niet voor niets worden er steeds hogere eisen gesteld. Onder andere door wetgeving, normen en certificeringen. Heb jij behoefte aan een sparringspartner of advies? Onze projectmanagers helpen graag met het verbeteren van jouw kwaliteitssystemen.

We zochten aansluiting van de theorie met de praktijk, kennis van de wetgeving en zochten begeleiding voor het BRC traject. Normec Quality Assurance heeft ons daarbij perfect geholpen.

De Wijndragers

Quality Assurance afdeling: belangrijke spil in de organisatie

De QA afdeling is een belangrijke spil in elk levensmiddelenbedrijf. De afdeling zorgt er voor dat alle aspecten die in de wetgeving, normen en certificeringseisen staan, worden vertaald naar de diverse afdelingen en wordt opgenomen in het kwaliteitssysteem. Ook medewerkers op de werkvloer trainen hoort hierbij. Op die manier creëer je begrip en betrokkenheid. Jaarlijks voeren ze ook een verificatie uit. Dit om te meten of er nog volgens de kwaliteitseisen wordt gewerkt en aan de voedselveiligheid wordt voldaan. Bij de verificatie kijken ze o.a. naar de wijzigingen in het bedrijf, de trends van klachten, ongedierte, analyses, blokkades, CCP/CP registraties en de verbeterpunten uit de interne/externe audits. Vanuit daar wordt een directiebeoordeling en nieuwe doelen opgesteld door het management. De leidinggevende van de QA afdeling weet zo precies wat de visie is binnen de organisatie en kan tijdig bijsturen, indien nodig natuurlijk.

Sparringspartner

Wij snappen dat je als QA afdeling een verantwoordelijke taak hebt. En ook dat het tijd kost om dit allemaal goed op orde te hebben. Om jou een deel van deze tijd te besparen, en zo te zorgen dat jouw QA medewerkers zich op hun eigen werkzaamheden kunnen focussen, is het inschakelen van onze projectmanagers een uitkomst. Zij helpen en denken mee met diverse soorten werkzaamheden. Denk hierbij aan:

 • Het zoeken naar een passende (GFSI) norm
 • Implementeren en certificeren van het kwaliteitssysteem op basis van normen zoals IFS Food, FSSC 22000 en BRC 8
 • Opstellen van een kwaliteitshandboek en een stappenplan dat past bij jouw bedrijf
 • Opstellen procedures, werkinstructies en formulieren
 • Opstellen verificatieverslag en directiebeoordeling
 • Geven van trainingen
 • Continue verbeteren en updaten van het systeem en kwaliteitshandboek
 • Uitvoeren van interne audits of nulmetingen

Verrassende meerwaarde

Zo vormen wij de verrassende meerwaarde voor je bedrijf. Onze projectmanagers zijn altijd up-to-date wat betreft alle wetswijzigingen en tillen jouw QA naar een hoger niveau. Wij signaleren kansen en zwakke punten van het bedrijf en denken mee vooruit. Hierdoor is het mogelijk om maatwerk te leveren dat past bij jouw bedrijf.

Een projectmanager inzetten?

Onze projectmanagers zijn direct inzetbaar. Wacht niet langer en zet meteen een van onze projectmanagers in. Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug. Liever zelf contact met ons opnemen? Dat kan ook via 073 553 06 78

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Certificering Quality Assurance boxarrow-up

Wat houdt Quality Assurance in

Quality Assuranc (QA) zorgt ervoor dat het beleid en de missie van het bedrijf wordt vertaald naar de werkvloer. Maar ook dat de risico analyse volgens de HACCP-systematiek bij elke wijzigingen wordt aangevuld en vertaald naar o.a. werkinstructies en registratieformulieren. In samenwerking met Quality Control (QC) zorgen ze voor de algehele kwaliteit en voedselveiligheid van het eindproduct.

Informatie aanvragen

Waarom Normec Quality Assurance

 • Flexibel inzetbaar
 • Zelfstandig
 • Veel kennis in huis
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Bureau voor Kwaliteitszorg gaat verder als Normec Quality Assurance

Bureau voor Kwaliteitszorg heet vanaf 1 juli Normec Quality Assurance. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Onze ervaren QA-specialisten ondersteunen u bij implementatie en onderhoud van BRC, FSSC 22000, IFS, ISO 22000 en HACCP. Uw kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en geautomatiseerde QA-oplossingen zijn bij onze professionals in goede handen.

Sluiten